Reserveer nu!

Selecteer de data van uw verblijf om de beschikbaarheid te controleren.

Algemene beschikbaarheid

Gegarandeerd de beste prijs


Promoties

hotel Van Gogh Newsletter
Speciale promoties
Ontdek onze exclusieve aanbiedingen. Alleen hier verkrijgbaar.
bekijk de promoties hier

City Highlights

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, heeft haar ontstaansgeschiedenis in de 12e eeuw. Het stadsrecht werd verkregen in 1300. Als handelsstad maakt zij furore en het in en rond de stad aanwezige water speelde hierbij een grote rol. Amsterdam staat onder meer bekend om het prachtige historische centrum met haar charmante grachten en vele winkelstraten. Amsterdam heeft diverse bijzondere musea, en andere interessante bezienswaardigheden, die internationale faam genieten. Ook buiten de stad zijn veel historische plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. De meeste plaatsen zijn gemakkelijk te bereiken en het gehele jaar geopend.  www.iamsterdam.com

MUSEA

Van Gogh Museum
Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19e eeuwse kunstenaars uit de collectie. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de 19de-eeuwse kunstgeschiedenis.
www.vangoghmuseum.nl

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum behoort tot de top tien musea in de wereld. Het museum is vooral beroemd om zijn collectie schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Het Rijksmuseum is hét museum van kunst en geschiedenis in Nederland. Met vijf verschillende collecties onder één dak. De topkunstwerken van onder andere Frans Hals, Jan Steen, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn zijn er ook te bezichtigen. Sinds 1885 is de collectie gehuisvest in het indrukwekkende gebouw van architect Pieter Cuypers aan het Museumplein, in het hart van Amsterdam.
www.rijksmuseum.nl

Anne Frank huis
Het Anne Frank huis is een museum met een hele indrukwekkende historie. Dit is het huis waar Anne Frank onderdook en haar dagboek schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog.
www.annefrank.org

Museum Het Rembrandthuis
In het Rembrandthuis ziet u hoe de bekende schilder Rembrandt leefde en hoe hij schilderde. In dit huis werden de schilderijen van Rembrandt gemaakt.
www.rembrandthuis.nl

Artis
In 1838 opende één van de meest bekende dierentuinen van Nederland haar deuren. In de loop der jaren is de dierentuin uitgebreid en biedt zij vandaag de dag onderdak aan diverse apensoorten, kleine zoogdieren, nachtdieren, reptielen, hoefdieren, olifanten, roofdieren en vogels. Daarnaast is er een insectarium, een kinderboerderij, een Afrikaanse savanne en een indrukwekkend aquarium. Ook vindt u er een geologisch museum, een planetarium, een plantentuin en een zoölogisch museum. Kortom, Artis is meer dan een bezoek waard!
www.artis.nl


MARKTEN

Albert Cuypmarkt
Deze markt is de grootste ’openlucht warenmarkt’ van Amsterdam. Gelegen in de multiculturele wijk "De Pijp" biedt deze markt met de aanliggende winkeltjes een gezellige dag winkelplezier.
www.albertcuypmarkt.com

Bloemenmarkt
Deze markt is gelegen aan en van de oudste grachten van Amsterdam, " het Singel". Deze markt is het gehele jaar geopend. Bijzonder is, dat de koopwaar is uitgestald op drijvende schuiten. Dit is een overblijfsel uit de tijd dat alle bloemen en planten op deze markt nog dagelijks per schuit werden aangevoerd vanuit de tuingebieden rond de stad. U kunt hier voor bloemen, bollen, planten etc. terecht.

Nieuwmarkt
Gelegen aan de rand van de rosse buurt, maar ook het Chinese deel van Amsterdam, vindt u de Nieuwmarkt. Hier staat De Waag, een van Amsterdams oude stadsmuren uit de 15e eeuw. Dagelijks is er een kleine markt, met etenswaren en kleine spulletjes. Op zaterdag vindt er een markt met uitsluitend organische producten plaats en op zondag een antiekmarkt. Met diverse omringende restaurants is de Nieuwmarkt een absolute aanrader.
www.nieuwmarkt.org

Noordermarkt
Deze markt biedt een verscheidenheid aan waren en is onder de lokale bevolking enorm populair. Zo wordt er op zaterdag een biologische markt gehouden. Op maandagen echter biedt de markt tweedehands kleding en artikelen. Gelegen in de historische wijk De Jordaan.
www.boerenmarktamsterdam.nl